Pleisterwerk

Pleisterwerk vormt de basis voor uw wanden en plafonds. Dit kan uitgevoerd worden t.b.v. verschillende doeleinden. Behangklaar, sausklaar en tegelklaar. Indien gewenst geven wij het pleisterwerk een eindafwerking met bijvoorbeeld sierpleister, schuurwerk of spackspuiten.

Sierpleister voor uw wandafwerking

Bij sierpleister heeft u de keuze uit diverse uitvoeringen. De meest toegepaste techniek is spachtelputz, op basis van kunstharsdispersie. Spachtelputz kunnen wij aanbrengen in diverse groftes, van extra fijne korrel tot grove korrel. Deze kunstharsgebonden kwaliteit is enigszins elastisch en goed afneembaar. Standaard wordt sierpleister in de kleur wit aangebracht, maar tegen een meerprijs is het in elke door u gewenste kleur te leveren.

Schuurwerk voor uw wand- en plafondafwerking

Schuurwerk is een zeer fraaie, tijdloze eindafwerking voor wanden en plafonds. Hierbij wordt een structuur van zogenaamde "halve maantjes" aangebracht. De basis van schuurwerk bestaat uit gips. Daarom is het niet afneembaar en enigszins gevoelig voor beschadiging. Schuurwerk wordt uitgevoerd in wit. Daarna kan het eventueel worden gesausd.

Spackspuiten voor uw wand- en plafondafwerking

Het aanbrengen van een spuitlaag gebeurt machinaal en is toepasbaar op vele ondergronden. Het wordt in twee lagen aangebracht. De eerste laag (de meslaag) wordt vlak uitgepleisterd, zodat het lijkt alsof het een vlak gestukadoorde wand is. Vervolgens wordt er en structuur aangebracht op het moment dat de eerste laag droog is. Door verschillende technieken is het mogelijk om bij de laatste laag verschillende structuren aan te brengen. Zo ontstaat het verschil tussen grof en fijn. De spack wordt standaard geleverd in het wit, maar kan in vele verschillende kleuren worden uitgevoerd.